Tijdens onze zoektocht hebben we heel veel huizen bekeken. We vonden de huizen op Funda, bekeken de ligging met behulp van Google Earth en als dat beviel trokken we er op uit om de huizen te gaan bekijken. Veel huizen vielen gelijk af omdat het veel te dure bouwvallen waren maar soms waren ze toch een nadere inspectie waard.

De dag dat we ons droomhuis vonden bekeken we twee huizen van dezelfde makelaar. Eerst een huis aan de Rhederweg in Bellingwolde en daarna een huis in Vlagtwedde. Terwijl we langs het Ruiten-AA kanaal achter de makelaar aan reden naar het tweede huis viel ons oog op een boerderijtje aan de andere kant van het kanaal, met een te koop bord in de tuin.

Na het huis in Vlagtwedde bekeken te hebben reden we terug naar het boerderijtje wat we hadden gezien. Van dichtbij zag het er nog veel leuker uit.

'We reden door en om de hoek belden we de makelaar om er achter te komen wat de vraagprijs was. Het bedrag wat hij noemde was ver boven ons budget maar even later noemde hij een veel lager bedrag wat voor ons misschien wel haalbaar was. Het was een vreemd gesprek. Tegen beter weten in maakten we een afspraak voor een bezichtiging

28 januari: Wachtend op de verkopend makelaar voor een eerste bezichtiging.

dijkweg24-1 dijkweg24-2 dijkweg24-3dijkweg24-4 dijkweg24-5